Matbloggtoppen

fredag 31. juli 2015

Bryllupskake

Denne kaka lagde jeg til en tidligere arbeidskollega av meg, og denne kaka var det bare kosejobbing med. Pjusking med blomster og dekorlaging av eggehviteglasur der resultatene ble brua, hjerter og swirlser. Blomstene er peoner og roser. Samme som i brudebuketten. Kaka er en sjokoladekake i langpanne trukket med hvit fondant. Kaka er fylt med sjokoladeganache og bringebærgele, med en sjokoladekrem rundt.
Ganachen lagde jeg på øyemål av 3 plater mørk sjokolade, litt fløte og litt meierismør som jeg smeltet sammen. Kaka delte jeg i to, og smurte deretter på med Ganachen. Jeg lot denne avkjøles noe før jeg velvet over geleen. 
Bringebærgele:
En pose frossen bringebær
En neve sukker
To ts vaniljesukker 
8 dl vann
10 pl gelatin
Kok opp alt unntatt gelatin. Passér blandingen gjennom en sikt. Press ut så mye saft av bringebærene som du klarer. Smak til om den er søt/syrlig nok. Nå skal du ha ca 9 dl væske. Bøtelegg gelatinen og ha den i den varme blandingen og rør til det er smeltet. Ha bakepapir i en langpanne og hell over geleen og la den stivne. Når den er stiv nok er det enkelt å ta tak i bakepapiret og legge den over kaka med bakepapiret opp. Deretter river du av bakepapiret og geleen ligger på kaka. Ha kakebunnen over fyllet og trekk kaken med sjokoladesmørkrem. Sett kaken kjølig en time før du forsetter prosessen med å smør mer krem og trekke med fondant. 







fredag 5. juni 2015

Gravemaskinkake Catepillar

Min sønn ble 5 år i mars, og etter den forrige gravemaskinkaken jeg lagde, kom bestillingen på en ny maskin til hans dag rimelig kjapt. Men det MÅTTE være en Cat, for det har bestefar.. :) 
Det ble en skitten utgave av en gravemaskin med det rette merket denne gangen. Den første gravemaskinen jeg lagde, var en Volvo, noe som var totalt feil i hans verden av gravemaskiner!



Dåpskake til en liten gutt

Jeg fikk et lite oppdrag nå i vår å lage en dåpskake til en gutt, så jeg tok en liten time-out i studiene mine og koste meg heller med litt kakebaking :)






onsdag 10. desember 2014

Kakeslott

Ja, jeg er ikke den raskeste med å legge ut på bloggen. Denne ble da laget i juni til min datters
 6 årsdag, med et praktisk rom til å ha klubber i. Det mest populære med denne kaken var....dam-ta-tam....Sukkerbitene!! Så neste år kan jeg bare servere en skål med sukkerbiter, så er alle fornøyd
 :D



fredag 15. august 2014

Gravemaskinkake

Denne gravemaskinkaka fikk jeg i oppdrag å lage til en 30 årsdag. En ugift mann, så da måtte jeg ta fram litt pepper som grus... :)


Viktig at gravemaskinen hadde rett merke...



Den hvite teksten som står nederst til høyre på maskinen, er merket "EC380DL". Selv skjønner jeg ikke så mye av hva de bokstavene og tallene betyr, men det regner jeg med de fleste maskinfrelste menn vet...

For de som lurer, så er de gule krusedullene i skuflen tallene 3 og 0, altså "30" :)

Pepper og brunsukker gjorde susen som sand og stein :)


tirsdag 12. august 2014

Laktosefri kroneis

Laktosefri kroneis! Trenger jeg si mer? De var superpopulære og enkel å lage :) Brukte iskjeks, Freia sin jordbærsaus til is, Coop sin kokesjokolade til pensling i kjeksen(den er uten melk) og hjemmelaget vaniljeis. Iskremen hadde jeg i en sprøytepose med tip og sprøytet litt krem og litt saus lagvis. Jeg sprøytet opp til ca 2 cm over kanten av kjeksen og toppet med litt jordbærsaus før de ble satt (stående i fryseren) Jeg delte iskjeksesken i to og brukte den som stativ.

VANILJEIS
4 eggeplommer
80 g sukker
3 gode ts ekte vaniljesukker
1 1/2 pk laktosefri kremfløte

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Pisk kremen og vend den inn i eggedosisen. 
Ha den i kjeksen lagvis med saus og frys.











søndag 23. februar 2014

Punsjboller

Her har du skikkelig restegodt!
Har du lagd kaker der det ble noe avskjær fra? F.eks langpannekake, nøttebunn eller sukkerbrød?
Da knar du alt sammen, tilsett litt smeltet sjokolade, gjerne en plate og noen dråper rom. Om det er lite sjokolade i restene, kan du også tilsette litt kakao og en dæsj kaffe. Her er det bare slump-mål som teller :) kna dette sammen til en masse slik at den er passe til å trille ut kuler med. Smelt sjokolade og litt delfiafett i vannbad og dypp kulene først i sjokolade, også deretter i kokos. Kulene kan gjerne fryses både før og etter dypping. 
Dette er perfekt kaffekos, og alle dine avskjær blir brukt til noe og slipper og gå i søpla. :)
Det er også mulig å fyse kakerestene etter bruk for så å lage punsjbollene ved en senere anledning.

Mmmm...Nyyyt! :)