Matbloggtoppen

fredag 31. juli 2015

Bryllupskake

Denne kaka lagde jeg til en tidligere arbeidskollega av meg, og denne kaka var det bare kosejobbing med. Pjusking med blomster og dekorlaging av eggehviteglasur der resultatene ble brua, hjerter og swirlser. Blomstene er peoner og roser. Samme som i brudebuketten. Kaka er en sjokoladekake i langpanne trukket med hvit fondant. Kaka er fylt med sjokoladeganache og bringebærgele, med en sjokoladekrem rundt.
Ganachen lagde jeg på øyemål av 3 plater mørk sjokolade, litt fløte og litt meierismør som jeg smeltet sammen. Kaka delte jeg i to, og smurte deretter på med Ganachen. Jeg lot denne avkjøles noe før jeg velvet over geleen. 
Bringebærgele:
En pose frossen bringebær
En neve sukker
To ts vaniljesukker 
8 dl vann
10 pl gelatin
Kok opp alt unntatt gelatin. Passér blandingen gjennom en sikt. Press ut så mye saft av bringebærene som du klarer. Smak til om den er søt/syrlig nok. Nå skal du ha ca 9 dl væske. Bøtelegg gelatinen og ha den i den varme blandingen og rør til det er smeltet. Ha bakepapir i en langpanne og hell over geleen og la den stivne. Når den er stiv nok er det enkelt å ta tak i bakepapiret og legge den over kaka med bakepapiret opp. Deretter river du av bakepapiret og geleen ligger på kaka. Ha kakebunnen over fyllet og trekk kaken med sjokoladesmørkrem. Sett kaken kjølig en time før du forsetter prosessen med å smør mer krem og trekke med fondant. 1 kommentar:

  1. Herregud så nydelig den kaka e! Masse dilldall og nydelige detalja. Du e bare dyktig, Karina!

    SvarSlett