Matbloggtoppen

mandag 8. juni 2015

Bordkort, verktøykasser

56 bordkort formet som verktøykasser lagde jeg til min gudsønns konfirmasjon i vår. Det ble lagt ned en god del arbeid, men resultatet ble bra sammen med resten av bordpynten som forøvrig bestod av skruer og muttere som dekor og bremseskiver med blomsteroppsats og verktøy.3 kommentarer:

 1. Hei disse var kjempe kule. Mulig få oppskrift?☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har dessverre ikke en oppskrift. Men jeg kan prøve å forklare litt :)
   Den svarte verktøykassen tegnet jeg en mal på som jeg brettet og limte sammen etter å ha klipt ut og laget brettekanter mellom bunn og vegg. Jeg tegnet opp bunn, to sidevegger, og to kortvegger i en enhet. Jeg tegnet også inn to fliker på hver sidevegg som jeg brettet inn og limte fast på innsiden av kortveggene.
   Da dette var gjort lagde jeg hull øverst i hver kortside som jeg tredde en pinne av svart piperenser. Dette skulle indikere håndtaket.
   "Metallplatene" som er foran (og bak) på begge langsidene, er metallark som jeg kjøpte på Panduro. Denne klipte jeg i firkanter. Deretter brukte jeg strikkepinne og preget "nagler" i hver firkant. Ha et brett under for å ikke skade bordet :)
   Verktøyene er stemplet på sølvfarget kartong som så er klippet ut. Det "skitne tøystykket" er "kaffeserviett". Slike minier som en brukte å ha under kaffekoppen. De er vel ikke større enn 4-6 cm i diameter.
   Det var mye jobb med disse, men mottakeren ble veldig fornøyd, så da var jeg fornøyd :)
   Lykke til! Håper dette var forståelig. :)

   Slett
 2. Så kule! Har du bilde av disse på bordet også? Hadde vært gøy å se resten også 😊

  SvarSlett