Matbloggtoppen

onsdag 25. januar 2012

Sjokoladechrisp-kake

Denne kaken lagde jeg og min datter nå i formiddag. Vi tok bare det vi hadde for hånda. Altså ingen oppskrift. Og resultatet ble knall god, lett chrispy, sjokoladekake.
Laget på 1-2-3!
Men jeg kan jo skrive ned slumpene, og lage et ca mål, på det jeg hadde i kaka.
Denne kan også spises med bittelitt god samvittighet også, da det er ingen hvetemel i den, men mye havre :)




Ingredienser:

 4-5 dl puffet havre
 3 dl cornflakes
 1 1/2  dl kokos
2 dl havregryn

Ingredienser til saus:

ca 100 g smør eller margarin
(tilsett 1/2 ts salt om du bruker margarin uten salt og melk)
2 ts brunt sukker
1 ts ekte vaniljesukker
2 ss lys sirup
3 ts bakekakao
1 egg

Fremgangsmåte:

Ha de ingrediensene, som ikke er til sausen, i en bolle og bland det sammen.

Lag sausen med å smelte smøret først, så tilsetter du brunt sukker, sirup, vaniljesukker(evnt.salt), og kakao. Smelt dette sammen under omrøring. Trekk kasserollen fra platen og tilsett 1 egg under kraftig omrøring.
Hell dette over blandingen i bakebollen og rør det godt sammen.
Trykk det godt sammen ut på bakepair i en 20 x 30 form, og sett det kjølig til den er kald.
Skjær det i passe stykker og servèr til kaffen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar