Matbloggtoppen

fredag 17. februar 2012

Laktosefri sjokolademousse

Siden det er helg, så kan det jo være fint med en kake i bloggen i dag :)
Jeg er så glad for alle de flotte laktosefrie produktene som finnes i butikkhyllene nå.:)
 Vår datter tåler ikke laktose, så jeg eksperimenterer stadig vekk med nye laktosefrie kaker.
Denne gangen ble det sjokolademousse.
Med oboy som smakstilsetting.
Dette ble en nydelig mousse med smak av melkesjokolade.
Jeg hadde litt bærgele på toppen, og sukkerbrød på bunnen.
Kaken lagde jeg opp-ned i en bilkakeform.
Oppskriften på kaken er under bildet..



Gelè:

1 plate gelatin pr dl væske.
3-4 dl væske skal holde til èn kake.
Evnt kan du bruke freia sitt gelèpulver:)

Ha gelèen i kakeformen, og la den stivne før du lager sjokolademoussen.

Sjokolademousse:

3 + 1,5 dl kremfløte
5 store ss oboy
4 pl gelatin
1 egg
1 ts ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Legg gelatinen i vann.
Varm opp 1,5 dl kremfløte og visp inn oboyen.Trekk den av platen.
Klem ut vannet av gelatinen, og rør det inn i den varme sjokoladen.
Pisk egg og vaniljesukker til eggedosis. Spe inn sjokoladen i egget.Avkjøl noe.
Pisk 3 dl krem til en løs krem.
Vend inn sjokoladeblandingen i kremen.

Ha det over gelèen i kakeformen, og legg kakebunnen på toppen.
Når kaken har stått i kjøleskap et døgn, kan den velves over på et kakefat. Da vil kakebunnen være nederst, og gelèen på toppen.

Bon apetitè! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar