Denne kaka ble en hit i 2 årsdagen til Ina Marielle...Selv om det gikk en stund før hun
og de andre barna skjønte at de faktisk kunne spise Timmy..!
Jeg har laget en vanlig langpanne sjokoladekake som jeg har skjært til og bygd
opp som skjelettet til Timmy. Så har jeg laget mmf (marsmallowsfondant)
Slik lages den:
(jeg doblet oppskrifta)
400 g marsmallows
4 ss vann
4 ss matfett (delfia)
ca 1 kg melis
I oppskriftene rundt om kring står det at man skal smelte vann og marsmallows
i mikro i 1 1/2 min(rør av og til), men vi har ikke mikro så jeg smeltet i
en kasserolle på svak varme.
Så tilsatte jeg matfettet, også rørte jeg inn melisen litt og litt. Når den begynte å bli så tykk
at jeg ikke klarte å røre mer, hadde jeg den på benken og knadde inn resten av melisen.
Jeg brukte en hel boks med svart konditorpasta(farge) for å få den
koksgrå! Ville ha den helt svart, men det lot seg visst ikke gjøre med bare en boks..
Jeg hadde også litt kakao i mmf for å prøve å få den litt mørkere.
Denne er mye lettere å jobbe med enn marsipan.
Bruk mel når den kjevles ut.
Livets kake for de små glade barn! Bra jobbet, virkelig! Cred og stor hyllest fra mann uten barn ..men som gleder seg stort over over rollen som onkel. Og ja, Timmy-tid er stas, så også derfor man sender stående ovasjon over det her magiske kakebake-resultat ;D
SvarSlettHehe..Tusen takk for det, kjære bror:) Denne gangen har eg -i samarbeid med Ina- funnet ut at eg skal prøve meg på en "Handymanny" kake. Skal lage verktøykassa hannes. Og til 3 årsdagen har eg allerede fått en bestilling på prinsessekake. Så det e bare å brette opp arman :)
SvarSlettHandymanny kaka kommer på bloggen i løpet av helga, når eg får den ferdig:)
Takk for et bra tips!! Jeg skal prøve å lage den til dattera mi i morra!! Blir spennende!! Har aldri gjort noe lignende tidligere, men hva gjør man ikke for disse barna:) Blir den veldig søt???
SvarSlettSelve mmf`en blir veldig søt, for det er jo bare sukker. Men det er jo bare et tynt lag av den, så det går bra. Et lite tips til, er å bruke grillpinner av tre til å stabilisere kaken, og lag alle delene hver for seg. La den stå gjerne et døgn med delene fra hverandre før montering, slik at kaken får sette seg litt. Marsmallowsene har jeg duppet i litt vann før de er dyttet tilfeldig rundt kaken. Lykke tilk med kakebakingen :)
SvarSlettUtrolig fin! Du er flink;)
SvarSlettTenkte å lage kaken til søskenbarnet mitt som fyller to år, men lurte på hvordan kaken og "glasuren" smaker?:)
Oj, beklager at jeg ikke har sett kommentaren din før nå:/ Men tusen takk :) Kaken er en vanlig langpannesjokoladekake, en veldig saftig og god som jeg har etter min stemor, og en sjokoladeglasur. Barna elsker denne kaken, og man kan jo lage hva som helst med en langpannekake og en kniv for hånda:)
SvarSlettFantastisk kake! Denne har jeg lyst å prøve å lage til 2 årsdagen til jenta mi:)
SvarSlettHar du kake inni armer og føtter, eller er dette ren mmf?
Og er oppskriften på mmf doblet slik du skriver den, eller anbefaler du at man dobler den (dvs at det er 2 kg melis (!) som må til....)?
Mvh. Monica (som må ha al inn med teskei...)
Hei! Og tusen takk for at du stakk innom bloggen min :)
SlettJeg har kaker inni armen og benene også. Har bare rullet mmf`en rundt, og formet det til.
Oppskriften på mmf`en er slik som det står. Da jeg fant oppskriften på mmf, så måtte jeg doble den, og det er det som står der...
Husk bare på det, som jeg har svart i et tidligere innlegg, at det er lurt å lage alle delene hver for seg, stikke grillpinner inn, og montere den dagen etterpå.
Tusen takk for raskt & oppklarende svar:)
SlettMonica
Bare hyggelig :)
Slett