Matbloggtoppen

torsdag 15. oktober 2009

BRYLLUPSKAKE

Denne kaka lagde jeg på jobb i sommer.
De som hadde bestilt den, ville ha fargene lilla, sølv og kremhvit.
Det er en hvit sjokolademousse med karamellkrem på sjokoladebunn.
De kakene i 1. og 3. etg, er pakket inn i hvit sjokolade, og 2. og 4. etg har jeg hatt krokanstrø på toppen. Siden krokan egentlig er gull/brun i fargen, så har jeg vendet krokanen inn i sølv metallic konditorpulver slik at det ble en sølv-look på kaken. Det sølvet som ligger oppå alle fire kakene, er blad-sølv, og fult spiselig:)
Pinnene på kakene, er sjokoladesigaretter som jeg har laget av hvit sjokolade og blandet til meg en lilla konditorsjokoladepulverfarge med kakaosmør i.


Nøtterulladebunn:


3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g hasselnøtter, grovhakket
Pisk eggedosis, og vend inn det tørre. Smør det ut over en langpanne, og strø over med hasselnøtter.
Stekes på 190 grader i ca 10 min.
Skjær til bunnen slik at den er ca 1 cm mindre enn kakeringen.

Karamellkrem:

200 g sukker
200 g sirup
4+1 dl fløte
6-8 eggeplomme
Smelt sukker og siru sammen og brun den litt. Ha over 4 dl fløte, og kok det inn til rosetesten. (Dypp undersiden av en skje i karamellen, og snu den mot deg og blås. Om det danner seg en rose av karamellen, så er den ferdig.) Trekk den da av platen. Eggeplommene røres inn i 1 dl fløte, og hell dette sakte under hurtig ommrøring i karamellen. Ha karamellblandingen i mixmasteren (som du har stående klar), og rør til det tykner. Rør inn 75 g smør.
Avkjøl.

Denne kan fryses om du ikke bruker alt med en gang.Sjokolademousse:

2 dl oppvarmet fløte
350 g hvit sjokolade
6 dl lettpisket fløte
Varm opp 2 dl fløte, smelt inn sjokoladen, og ha i bløtelagt gelatin.
Vend inn lettpisket fløte.

Ha sjokolademoussen i en kakeform, str 26, litt under halvveis full. Legg den i frysa for hurtig avkjøling og stivning. Ta den ut når den er stivnet litt, og ha karamellkremen over moussen. Dekk nesten hele kaken, bare la et par cm rundt kanten være fri. Hell så resten av moussen over, og fyll formen nesten helt opp. Legg på nøtterulladebunnen, og trykk den lett ned, slik at sjokolademoussen legger seg fint kant i kant med bunnen. La den stå i kjøleskapet i ett døgn. Snu den over på et fat dagen etter, slik at bunnen kommer ned, og strø over med krokan (på bildet har jeg vendt krokanen i sølv konditorpulver for å få en sølv-look). Pynt med litt frukt og litt sjokoladesnurrer, og servèr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar