Matbloggtoppen

onsdag 13. mai 2009

Sjokoladedrøm med bringebærmousse


Sjokoladedrøm
********
Bruk rund kakeform, 26cm Stekes i vannbad i ca 1 time på 160 grader. Ikke bruk varmluft.
4 Store egg
325g mørk(70%) sjokolade
160g meierismør, normalsatet
200g+75g sukker
1 dl vann
Pisk eggene med 75 g sukker i 11 min til en tykk eggedosis.
Smelt sjokolade og smør forsiktig i vannbad uten å røre i blandingen før alt er smeltet.
Kok samtidig 200 g sukker og 1 dl vann i 4 min til sukkersirup. Avkjøl sirupen i 30 sek(trenger ikke være nøyaktig på sek, men til sirupen ikke koker lenger), før den helles i en tynn stråle i sjokolade/smørblandingen. Rør godt om.
Ha sjokoladeblandingen i en foodprocessor og kjør på middels hastighet mens eggedosisen helles i. La maskinen gå til massen er homogen og helt gjevn i fargen.
Ha massen i en tett kakeform. Kle gjerne kakeformen utvendig med en tykk aluminiumsfolie så ikke del lekker inn vann. Bakes i ovnen i vannbad.
Husk å ha varmt vann i langpanna, ellers trenger det mye lengre steketid.
Bakes i ca 1 time i ovnen.
Avkjøl. Da er den stivnet, og kan helles bringebærmousse på.. Den kan også settes i fryseren for å stivne raskere.
Bringebærmousse
*******
1 pk kremfløte
1 pk tine kremost, naturell
1 god ss ekte vaniljesukker
3 dl bringebærpure, eller safta av passert(presset med slikkepott gjennom en sikt) bringebær
2 dl sukker
6 pl gelatin
Bløtelegg gelatinen i kaldt vann.
Varm opp sukker og bringebærpureen. Trekk av platen og ha i gelatinen. Avkjøl.
Pisk kremfløten til en bløt krem.
Pisk kremosten og vaniljesukker, og spe inn den avkjølte bringebærsausen.
Vend inn kremen og hell det over sjokoladebunnen og avkjøl.
Kaken kan fryses og dermed lages lang tid i forveien.
Lag evnt en bringbærgele og ha på toppen, men den kan ikke fryses.
Forholdene på gele er:
1 pl gelatin pr dl væske. Du trenger 3 dl væske for å dekke kaken med et tynt lag gele`

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar